DESPOTOVAC- Horor u Velikom Popoviću kod Despotovca. Po nalogu Višeg tužilaštva iz Jagodine policija je odredila zadržavanje do 48 sati G. M. (38)  zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo obljuba zloupotrebom položaja. Policija sumnja se da je u više navrata obljubio šesnaestogodišnju sestričinu, čiji je bio staralac. Obavljena su saslušanja i medicinski pregledi. Devojčica je premeštena kod dede i nastavila je školovanje. On je 2014. godine posle ubistva sestre G.T. iz Svilajnca preuzeo brigu o njene dve kćeri, odnosno deca su smeštena u srodničku hraniteljsku porodicu. Starija je sada na fakultetu, a mlađa je u srednjoj školi i trenira fudbal.

-Niko nikada nije posumnjao, niti skrenuo pažnju na neko neubičajeno dešavanje. Reč je ipak o krvnom srodstvu. Kada god bi ih socijalni radnici posetili sve je bilo fantastično, posvećenost, rodbinska briga, bog zna kako. Tako nešto niko ni u snu nije mogao da pretpostavi, rođeni ujak. Čudno je da devojčica nije signalizirala socijalnim radnicima ili policiji, kao i ponašanje ostalih ukućana, kažu upućeni u ovaj slučaj.

Za tragičnu situaciju nadležni su saznali kada je devojčica polažalila drugarici.

-Postoje neproverene inidicije da devojčica nije bila jedina u toj ,,igrici” i da su možda bile uključene i neke njene drugarice. Treba i ukućani što šta da kažu o svemu. Treba temeljno odraditi istragu. Dete nije ni bilo svesno cele situacije, ističu upućeni.

Posle zadržavanja G.M.će biti izveden pred tužioca i sudiju za predhodni postupak.

Tragedija te porodice T. je na ovaj način dobila još jedan tužni momenat. Da podsetimo S.T. je zaklao suprugu G., a onda sebe ubadao po vratu, grudima i stomaku i preminuo u bolnici. Tada je mlađa ćerka ispričala je policiji da je videla kako otac tuče majku rukama, da je pobegla i sakrila se u kupatilu, odakle je dozivala pomoć. Nije pomenula da je videla nož u rukama oca. Kada je policija ušla u stan, ona je izvedena iz kupatila, ali nije videla krvava tela roditelja.

– S. je došao pripit u G. iznajmljen stan, gde se ona preselila sa ćerkama. Mlađa se vratila iz škole, a on je ušao u stan i sačekao G. da se vrati sa posla. Čim je ušla u stan, započeo je svađu, tukao je rukama. Tada je ćerka pobegla u kupatilo i počela da viče i doziva pomoć. S. je uzeo nož i usmrtio G., a zatim je i sebe ubadao nožem po grudima i stomaku. Komšije su čule zapomaganje deteta i pozvale policiju, sve se dogodilo za 15 minuta , ispričali su policajci pre četiri godine.