JAGODINA- Od četvrtka kreće žurka u jagodinskom Akva parku u organizaciji bajkera Anđela pakla kakvu Srbija nikada nije videla, ni doživela. Oko 2.000 članova Anđela pakla iz celog sveta na svom godišnjem skupu u Jagodini najavljuju da će nastupiti najpoznatije svetske rok i džez grupe. Postavljene su dve ,,rokerske bine”, jedna na otvorenom i druga u hali sportova Jasa. Program u Akva parku počinje u 17 sati i traje do 23, kada se sele u halu i sve traje do jutarnjih sati. U kampu su obezbeđene su velike količine raznog pića i hrane. Reč je o privatnoj zabavi i građani neće moći da ulaze. Skup obezbeđuju bajkeri i privatno obezbeđenje, dok su spolja jake snage policije i žandarmerije. Sve snimaju kamere BIA. Bajkeri će moći u toku dana, ako žele, da se provozaju gradom i posete nekoliko ugostiteljskih objekata koji su rezervisani za njh i obeleženi bajkerskim zastavama.

– Pozivam građane Jagodine da budu mirni, pozdrave goste, prošetaju, pogledaju motore, slušaju muziku. Očekuju se veoma kvalitetni bendovi, kao i veliki turistički prihod od manifestacije. Od toga će prihod imati veliki broj Jagodinaca i Pomoravaca, kaže direktor Jase Zoran Gligorijević.

Prvi utisci bajekra su pozitivni, oduševljeni sa svime što su videli, kao i okolinom. Istakli su ljubaznost građana, jer su šetali po gradu.

-Očekujemo da do srede uveče pristigne svih 2.000 bajkera. Centralni događaji su u četvrtak, petak i subota u Akva parku sa muzičkim progamom. Imamo ugovor o zakupu sa klubom Anđeli pakla, prema prvim utiscima sve je pozitivno i mislim da će biti dobra manifestacija. Veliku podršku celoj manifestaciji daje MUP Srbije, to je i njima novi posao. Veoma ozbiljno su shvatili sve obeveze, nadam se najboljem, ističe Gligorijević.