ĆUPRIJA- Parking servis u Ćupriji, kojim upravlja JKP Ravno 2014, počeo danas sa radom, a od ponedeljka počinje naplata, potvrdio je direktor JKP Ravno 2014 Dejan Ristić. Danas i narednih dana vršiće se obeležavanje parking zona i postavljenje infotabli. Cilj osnivanja je uređenje stajaćeg saobraćaja u gradu, dok će se naplata obavljati preko sms poruka i karti u ekstra, prvoj i drugoj zoni.

-Ekstra zona je od Moravskog mosta do banke Inteze, zatim sledi zona zabrane parkiranja, ekstra zoni pripada deo od Pelivana do LM, kao i parking isped PIO fonda. Razlika između ekstra i prve zone je ograničenju parakiranja, cenovno su iste 36 dinara po satu, dnevna je 145 dinara. U ekstra zoni za razliku od prve biće moguće parkiranje na sat vremena, neće važiti pretplatne karte, ističe Ristić.

Prva zona prostire se od Mikićevog mosta do Partizana, parking isped hale Ada, parking preko puta Muzičke škole, Elektrodistribucije i ulice oko pijace. Drugu zonu čine ulice od Moravskog mosta prema bolnici, od Partizana od Doma zdravlja.

-Cene parkiranja u Ćupriji biće za 10 do 15 odsto jeftinije nego u okolnim gradovima. Cena parkiranja u drugoj zoni je 25 dinara po satu ili 90 dinara za dnevnu kartu. Mesečne karte su 990 dinara za prvu i 660 za drugu zonu, univerzalna stanarska karta je 440 dinara, šestomesečna 2.500 i godišnja 4.500. Parkiranje se neće plaćati nedeljom. Nepropisno parkirane autombile odosiće pauk uz kaznu od 5.000 dinara, najvljuje Ristić.

Izgrađena su parkirališta preko puta Pošte, Opštine Ćuprije, Muzičke škole i PIO Fonda, oslobođeno parkiralište isped hale Ada, sređujese bivšu šarena pijaca. U planu su parkinzi iza Idee, hotela Ravno i preko puta Medicinske škole. Svi posli biće obavljani u saradnji sa saobraćajnom policijom i komunalnom inspekcijom.