JAGODINA- Na kraju trodnevne žurke Hells Angels u Akva parku i hali Jasa u Jagodini u subotu uveče ugašene su svećice na desetak metara dugoj torti, svi bajkeri su se okupili i otpevali pesmu ,,Forever Angles”, zatim su glasno uzviknuli ,,AFFA”, što je bio znak za početak velikog vatrometa posle koga je usledio koncert do jutra.

Anđeli pakla proslavili su 70 rođendan, na 42. evropskom okupljanju u Jagodini. Najavljeno venčanje para iz Rusije nije održano, kako nezvanično saznajemo, zbog nesporazuma mlada se vratila kući pre vremena. Bajkeri su ovih dana pretvorili Jagodinu u svoju ,,prestonicu”. Na svakom uglu bili su  parkirani motori sa prepoznatljvim oznakama i zvukom. Bajkeri su se kretali kroz grad, odsedali u ugotiteljskim objektima i srdačno komunicirali sa građanima, posebno sa decom. Rado su pristajali da se fotografišu, što su građani svesrdno koristili i stajali u redu za slikanje. Sve početne predrasude o Anđelima pakla su razvejane njihovim osmesima i ponašanjem.

Hiljade Jagodinca sa malom decom hrlilo je ka njihovom kampu, zapitkivali su ih, fotografisali se i uživali u društvu bajekera. Zanimljivo je da pored hiljada litara raznog pića, bajkeri najčešče konzumiraju vodu. Otuda i logična konstatacija policije da do sada nije zabeležen ni jedan saobraćajni prekršaj gde su učestvovali bajkeri. U Jagodinu su došli bajkeri sa svih kontinenata i svih država Evrope, registrovano je oko 3.500 stranih državljana, preko 2.300 bajkera i  1.500 motora. Većina su smešteni u hotelima u Jagodini i okolnim gradovima, dok je deo ostao veran korenima i na travi su postavili šatore. Očekivani prihod u Jagodini je oko 2 miliona evra, dok je za Srbiju reč o više miliona evra.  Najvažnije je, ističu lokalni političari, da pozitivna slika Jagodine i Srbije poslata u svet, da su bajkeri puni lepih utisaka koje će podeliti sa svojim zemljacima. Anđeli pakla posle trodnevne žurke, polako se vraćaju u svoje države ili će odmoriti još dan, dva. U Jagodini su od 29. maja do 5. juna zakupili Akvapark i sportsku halu Jasa. Policija i Žandarmerija su položili ispit bezbednosti, jer su 24 sata obezbeđivali skup u više bezbedonosnih krugova. Nema ulice gde policija nije obavila patrolu, vozlom ili peške. Više hiljada pripadnika policije iz cele centralne Srbije boraviće u Jagodini, Ćupriji i Paraćinu tokom bajkerskog skupa.