ĆUPRIJA- Vrhunski multi instrumentalista Bogomir Lazić (70) okupio je mlade ćuprijske muzičare i formirao Gradski orkestar. U tome je uspeo uz pomoć Ustanove kulture i Muzičke škole. Sinoć je u punoj sali Muzičke škole priređen je godišnji koncert sa 17 numera, a samo šest meseci posle od formiranja. Najmlađi učesnik bila je sedmogodišnja devojčica koja je pevala ,,Kiša pada trava raste”, a Lazić najstariji.

-Ćupričani su imali prilike da vide gala koncert, jer su se na jednom mestu okupili mladost, srednje doba i seniori. Lepo se slažemo. Publika je lepo prihvatila numere popularne narodne, strogradske i zabavne  muzike. Program su upotpunili horovi, solisti i plesači, kaže Lazić.

U jesen prošle godine realizovana je ideja formiranja Gradskog orkestra, počele su probe koje su dovele do godišnjeg koncerta.

-Vratio sam se u Srbiju i razmišljao kako bi mogao da pomognem da se Ćuprija ponovo muzički oživi. Nekada smo bili čuveni po igrankama i svirkama na velikom broju mesta. Primetio sam da ima puno grupica mladih koji sviraju i okupio ih na jednom mestu. Ustanova kulture i Muzička škola dali su svoj doprinos, podseća Lazić, koga svi zovu ,,profesore”.