ĆUPRIJA- Danas smo se dogovorili da ovde nećemo stati, rekao je danas prilikom  obilaska radova na Ravanici kod Ćuprije direktor Srbijavoda Goran Puzović i istakao da je pored radova potrebno i podizanje ekološke svesti kako reke ne bi bile deponije smeća, odnosno kroz saradnju sa loklanim samoupravama da se ukljanja otpad iz reka.

– Ostale su još dve sporne deonice oko muzeja. U narednoj fazi ćemo završiti sanaciju regulisanog dela korita Ravanice i to ćemo zaokružiti, nadam se, do kraja ove godine ili u prvoj polovini 2019. godine, u zavisnosti od sredstava koje Srbijavode budu imale.

U toku su radovi na čišćenju korita Ravanice i otkrivanju kamene regulacije koja je urađena još pre tridesetak godina.

– Dakle, kompletnu deonicu Ravanice kroz Ćupriju ćemo očistiti i Ćuprija će kroz narednih nekoliko meseci postati potpuno zaokružena što se tiče bezbednosti od visokih voda. Paralelno sa ovim delom pokušaćemo da uradimo još nešto što je vezano za estetiku i silazak ljudi na reku, da pokušamo da uradimo nekoliko stvari i na Ravanici i na Moravi, kako bi Ćupričani mogli da priđu reci i da je koriste, posebno pecaroši koji će biti naši čuvari na rekama, dodao je on.

Do sada je realizovana regulacija korita do zgrade suda, koja vredi preko 25 miliona dinara, kod muzeja   5 miliona, dok će za održavanje i čišćenje regulacije biti utrošeno od 12 do 15 miliona dinara. U saradnji sa lokalnom samoupravom pripremaju se novi projekti, odnosno radovi na ušću Ravanice u Moravu.

– Ćuprija odličnu saradnju sa Srbijavodama i direktorom Puzovićem. Svaki put su izlazili u susret našim potrebama i zahtevima. Sve dogovoreno se realizuje, a danas smo dogovorili radove za naredni period. Srećan sam što ćemo dobiti novi izgled korita Ravanice, danas postavljamo temelj. Pričali smo o projektima na Moravi i novom mostu. Ćuprija će biti bezbedna i lepa, zaključio je predsednik opštine Ninoslav Erić.