ĆUPRIJA-Na nedavnom sastanku rukovodstva Ćuprije sa premijerkom Anom Brnabić precizirani su prioriteti,a jedna od glavnih je rešavanje višedecenijskog problema vodosnabdevanja tog grada. Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erića izjavio je da će za dve, tri godine taj problem biti konačno rešen uz pomoć Vlade Srbije i Kancelarije za javna ulaganja.

-Budžetom je predviđena izgradnja dva nova bunara, takođe, rešavamo  niz  spornih stvari vezanih za ekspropijaciju zemlje na Karađorđevom brdu. Radimo projekat za rekonstrukciju celokupne vodovodne mreže. Uz pomoć Vlade Srbije i Kancelarije za javna ulaganja mislim da ćemo do 2020. godine uspeti da rešimo višedecenijski problem. Vodovod je star preko 50 godina i bukvalno svakodnevno imamo po pet, šest kvarova koji nas koče. Radićemo na tome da celokupnu vodovodnu mrežu zamenimo, najavljuje Erić.

Ćuprija i Paraćin su potpisale aranžman sa Nemačkom razvojnom bankom za projekat zamene cevi na magistralnom vodovodu od izvorišta Sveta Petka do Paraćina.

-Voda koja dolazi iz pravca izvorišta Sveta Petka je po 50 odsto u vlasništvu Ćuprije i Paraćina, bez  nas to ne može da se realizuje. Radovi kreću u septembru. Zato kažem da je potrebno dve godine da se završi magistralni cevodvod do Karađorđevod brda, a uporedo ćemo rešavati cevovod prema Ćupriji i celokupnu  mrežu u gradu. Sa tim poslovima zaokružićemo celokupnu sliku i rešiti problem vodosnabdevanja. Problem je taj što se godinama nije ulagalo, sada je vreme da se ulaže i mislim da ćemo izneti problem i rešiti ga u naredne dve, tri godine, zaključio je Erić.