Lagonisi je jedna od najlepših plaža na Sitoniji u Grčkoj. Udaljena je 4 kilometra od Nikitija perma Sartiju. Lagonisi plaža je sa veoma sitnim peskom i peščanim dnom, dugim plićakom i predivnim tirikznim morem. Voda je veoma bistra, kristalno čista, a zbog peska svetle boje i sama ima nežnu, svetlo plavu boju. 

U sredinom juna parking beach bara nije naplaćivan, kao ni ulaz na plažu. Takođe, nije naplaćivana ni konzumacija za korišćenje ležaljki i suncobrana. Inače u protekloj sezoni u julu I avgustu ulaz na plažu je naplaćivan 5 eu po osobi, minimalna konzumacija za korišćenje ležaljki 10 eu. Ukoliko pronađete slobodan prostor možete postaviti i svoju opremu bez obaveze da koristite usluge bara. Uslovi korišćenja ležaljki se ponekad menjaju i tokom iste sezone pa je neophodno proveriti informacije. Samo mali deo plaže na raspolaganju je posetiocima sa sopstvenom opremom za plažu, i taj deo se nalazi na desnom obodu plaže gledano prema moru. Gužve su uobičajene.

Lagonisi ima i još jednu uvalu, a koja se nalazi levo od bara, bočno u odnosu na centralnu plažu i ona je takođe na raspolaganju svim posetiocima sa sopstvenom opremom. Ova uvalica je predivna. Ukoliko želite da je posetite preporučujemo vam da poranite.

Preko puta plaže nalazi se ostrvo Diaporos te je plaža zaštićena od vetra i more je obično mirno i bez talasa. Tokom vikenda su gužve veće, pa je najbolje da je posetite radnim danom ili ranije ujutro, kako biste pronašli odgovarajuće mesto za sebe i svoju porodicu.