ĆURPIJA- Vidovdanske svečanosti u Ćupriji tradicionalno se održavaju pod pokroviteljstvom opštine Ćuprija i u organizaciji Turističke organizacije. Značaj Vidovdana za srpski narod proističe iz istorijskih događaja koji su vezani za taj datum od kojih je najznačajniji Kosovski boj i pogibija Kneza Lazara.

Vidovdanske svečanosti počinju 27. juna u 18 časova otvranjem izložbe slika sa likovne kolonije u muzeju Horeum Margi. Na Vidovdan 28. juna, posle svete liturgije, u 11 časova predviđena je Svečana akademija u porti manastira Ravanica , obraćanje Vladike Ignjatija i predsednika opštine Ninoslava Erića, zatim će hor Margi izvesti pesmu “Ovo je Srbija” i pozorišni igrokaz “Vidovdan uoči boja” u izvođenju Art krug iz Jagodine. Sve vreme u porti manastira imaćete priliku da upoznate vitezove “SVIBOR”-a, družiti se sa umetnicima sa likovne kolonije a pravi performans će Vam praviti deca predškoslke ustanove “Dečja radost”.
U 20 časova muzičko-duhovno veče sa Danicom Krstić u Amfiteatru Moravskog parka.

Dan kasnije u 17 časova književno-duhovno veče sa gostom Jovanom Janjićem i prezentovanjem knjige “Vidovdan, juče, danas, sutra” u prostorijama Ustanove kulture, dok će 30. juna od 10 do 17 časova u sitom prostoru biti održana Prva smotra tradiconalnog stvaralaštva žena Udruženje žena “Naše zlatno doba”.
Ulaz je slobodan.