ĆUPRIJA- Manifestacija Morava moje more, koja je održana 9. put subotu u Moravskom parku u organizaciji Ekološkog pokreta Ćuprija, u nekoliko sati okupila je oko hiljadu građana. Sedamnaestomesečni Andrija Pavlović pobedio u trci beba, a pored toga, na programu su bili ekološki kviz, izložba fotografija ptice Pomoravlja, takmičenje u streličarstvu, dečije radionice, gostovao je Prirodnjački centar Srbije iz Svilajnca, Maksova zanimljiva laobratorija, u amfitetatru su se predstavila deca pesnici iz Ćuprije i odigrana je dečija predstava Praseća rokersko ekološka bajka.

– Manifestacija je zaživela, bilo je puno poziva, deca i roditelji najbrojniji. Tema ove godine je ,,Izračuvanje ekološkog vodenog otiska”, pomogli su nam prijatelji iz Svetske organizacije za zaštitu životne sredine. Mlađe generacije više pažnje obraćaju na ekologiju, dok su stariji i dalje komotniji. Treba da se radi na edukaciji i osnaživanju zelenih ideja, kaže predsednika ćuprijskog Ekološkog pokreta Ksenija Milošević.

Inače, ćuprijski ekolozi su jedini aktivni u Pomoravlju, dok u ostalim gradovima  nema sličen inicijative.  Gosti manifestacije bili su članovi iz Udruženja Plava školjka iz Beograda.