Vidovdanski koncerti u četvrtak 28. juna, u Ćupriji u 20 sati u amfiteatru Moravskog parka koncert Danice Krstić, a na trgu u centru Paraćina u 21 sat nastupiće trubački orkestar Dejana Lazarevića. U subotu od 21 sat u Svilajncu koncert Jelena Tomašević.

Vidovdanske svečanosti u Ćupriji obilovaće likovnim, književnim i muzičkim sadržajima prilagođenim karakteru najvažnije kulturno-duhovne manifestacije u opštini, a prvi put deo programa, koji se tradicionalno održavaju u porti manastira Ravanica, biće upriličeni u gradu. Obeležavanje Vidovdana počinje 27. juna izložbom slika sa likovne kolonije „Ravanica“ koja se otvara u 18 sati, u galeriji muzeja „Horeum Margi-Ravno“. Centralna svečanost  zakazana je za četvrtak 28. jun, posle Svete liturgije u porti manastira Ravanica u 11 sati biće održana svečana akademija, a od 20 sati u amfiteatru Moravskog parka koncert Danice Krstić- u slučaju lošeg vremena svi događaji na otvorenom prebacuju se u salu ŠOMO „Dušan Skovran“. U petak, 29. juna od 17 sati, u Domu kulture „Sinđelić biće priređeno književno-duhovno veče u organizaciji Narodne biblioteke „Dušan Matić“, a 30. juna na istom mestu od 10 do 17 sati prva smotra tradicionalnog stvaralaštva Aktiva žena „Naše zlatno doba“.

Za Vidovdan, u organizaciji Kulturnog centra, pod pokroviteljstvom opštine Paraćin,  na trgu u centru grada nastupiće trubački orkestar Dejana Lazarevića. Koncert trubača na Vidovdan, koji je ujedno i vašarski dan u Paraćinu organizuje se već tradicionalno godinama unazad, a početak ovogodišnjeg koncerta zakazan je za 21 sat. Povodom Dana Opštine Svilajnac biće organizovan koncert Jelene Tomašević u subotu 30. juna u 21h na Trgu Stevana Sinđelića u Svilajncu.