ĆUPRIJA-Počelo je asfaltiranje puta Ćuprija-Senje prema manastiru Ravanica u dužini od 6,7 kilometara. Cilj rekonstrukcije puta je približavanje te srpske svetinje što većem broju posetilaca. Radovi vredni 1,2 miliona  evra dogovoreni su prilikom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Izvođač je JP Srbija put. Reč je o prvoj fazi, a u drugoj će put biti rekonstruisan do manastira Ravanica.

– Što se tiče rekonstrukcije, radovi se obavljaju od auto puta do sela Senje. Put je predhodno rekostruisan pre 30 godina, sada ponovo to radimo za buduće generacije, rekao je predsednik opštine Ninoslav Erić.

Državnim sredstvima biće obavljena i rekonstrukcija puta Ćuprija – Despotovac.

– Očekujemo realizaciju rekonstrukcije puta Ćuprija – Despotovca, to je velika investicija. Želimo da se ta dva državna puta rekonstruišu. To će značiti i povećanje turističke posete. Dobićemo zaokruženu celinu sa zanimljivim turističkim destinacijama, što je cilj državnog rukovodstva. Ćuprija će imati korist jer će se na tom putu naći Poslovno industrijska zona sa sprtskim aerodromom, najavljuje Erić.

Sa JP Putevi Srbije se razgovara o izgradnji mosta preko Velike Morave.

– Radimo na veoma važnom projektu za Ćupriju,a to je most na Moravi. Prikupljamo podatke za projekat. Putevi Srbije radiće projektno-tehničku dokumentaciju. Nadam se da ćemo sa dokumentacijom i ekspropijacijom završiti do kraja sledeće godin i da će 2020. godine Putevi Srbije da raspišu nabavku za izgradnju novog mosta na Moravi, kaže Erić.

Na ulazu u Ćupriju sa auto puta sledeće godine na Vidovdan biće otkriven spomenik Knezu Lazaru.

-Želimo da 630. godišnjicu Kosovske bitke obeležimo postavljanjem spomenika Knezu Lazaru i dobijemo monumentalni simbol Ćuprije. U planu javnih nabavki imamo izgradnju postamenta i statue. Do kraja godine završićemo sve prireme i početkom sledeće krećemo sa postamentom i na Vidovdan očekujemo postavljanje spomenika Knezu Lazaru, zaključuje Erić.