MOSKVA- Prirodnjački centar Srbije učestvovao je na ovogodišnjem Sajmu turizma u Moskvi, od  11. do 13. septembra,  gde su predstavljeni turistički potencijali opštine Svilajnac. Nastup na Sajmu organizovan je u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije, i učestvuje još nekoliko turističkih organizacija.

Učešće na sajmu uključuje dodatne promotivne aktivnosti u vidu prezentacije turističke ponude Srbije, a posebno „Мallih gradova“. Prirodnjački centar Srbije i opština Svilajnac imali su posebnu prezentaciju o turističkoj ponudi Svilajnca za turističke agencije iz Rusije koje prave aranžmane po Srbiji, a koju je održala dr Sanja Đurđević, direktorka Prirodnjačkog centra Srbije.

– Predstavili smo Resavsku Svetu Goru, koja je vrlo atraktivna destinacija za verski turizam, jer je Svilajnac bogat srednjevekovnim manastirima koji svedoče o bogatoj duhovnosti na ovim prostorima i čuvari su viševekovne srpske istorije i kulture, a deo te istorije delimo upravo sa ruskim narodom. Kratkim filmom predstavljen je i najveći turistički potencijal – Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu, kao nacionalna ustanova iz oblasti nauke, edukacije, kulture i zabave. Svilajnac ima idealan geostrateški položaj, u samom srcu Srbije, na 6km od Auto-puta E75, i na samo stotinak kilometara od najvećih gradova, pa je idealan za turističke posete iz bilo kog kraja zemlje, objasnila je ona.

Prirodnjački centar Srbije nedavno je digitalizovan,  a u toku je prevod mobilne aplikacije i na ruski jezik, jer se očekuje i sve veći broj turista upravo iz Rusije.