JAGODINA- Više lovokradica , u noći između 13. i 14. septembra, u delu lovišta Lipar LU Jagodina ubili su srnu i lane. Organizovanom akcijom policije i lovočuvara nezakonit ulov je zaplenjen, dok su lovokradice uspele da umaknu.

– Izašli smo na lice mesta i uočili lovokrađu uz pomoć fara za noćni lov. Čuli smo dva pucnja iz lovačkog karabina. Krenuli smo u tom pravcu, ali lovokradice su posumnjale i uspele da nam umaknu ostavljajući za sobom odstreljenu divljač, reč je o srni i lanetu. Šteta je 500 hiljada dinara, kaže upravnik LU Jagodina Predrag Milenković.

Ubijena srna

Na licu mesta je nađen je drveni naslonjač za lovački karabin. Policija je obavila uviđaj i nastavlja sa daljom istragom, divljač je odnesena u lovačko udruženje .

– Lovokrađe su proređene u protekle dve godine, jer lovočuvari sprovode stalne akcije sa policijom. Imali smo uspeha, hvatali smo lovokradice. Uspeli smo u saradnji sa državnim organima da procesuiraomo lovokradice i naplatimo štetu. Dva lica su osuđena na kaznu zatvora od po godinu dana i platili su pola miliona dinara za nadoknadu štete, navodi Milenković.