ĆUPRIJA- U Muzeju Horeum Margi- Ravno u Ćupriji sinoć  je otvorena je izložba slika ,,Sva ta sreća” arhitekte dr  Aleksandre Mirić iz Niša. Ćuprisjka publika je poznaje po radu “Sveci koji marširaju”, za koji je nagrađena na likovnog konkursa “Matiću u čast” prošle godine . Taj rad je i bio inspiracija autorki da napravi ciklus za potrebe svoje izložbe u Ćupriji.

– Nagrada me je mnogo razveselila i unela novu dimenziju u moje stvaralaštvo. to je bio lep ,,vetar u leđa”. Nagrada me je podstakla da preispitam svoj pristup umetnosti, da se oslobodim i pokušam da radost nagrade pretočim u svoje delo, kazala je dr Aleksanda Mirić.

-Ove slike su nastale za ovaj prostor i ovu izložbu iz cilkusa ,,Radosnica”, dakle premijerno možemo da ih pogledamo. Ciklus ima tri celine i vidi se da su nastale u jendom dahu, sa ljubavlju i energijom slike koja je nagrađeno prošle godine. Aleksandra je u velikoj meri uspela da prenese razigranu atmosferu i kolorit nagrađene slike ali i stvori novu plejadu motiva, koji će korenspodirajući sa publikom, osvežiti misli posmatrača i pomoći da odbaci sve one turobne i tmurne misli. Zbog svoje atmosfere, motiva, kolorita na slikama ali i misije koju one imaju, Aleksandru Mirić možemo okarakterisati kao fovistu svog vremena, rekao je direktor muzeja Novak Novaković

Izložba će biti otvorena do 5. oktobra 2018.