PARAĆIN- U ovom trenutku u Paraćinu se pripremaju ili realizuju projekti u vrednosti 23 miliona evra, od čega su oko 21 milion evra sredstva već odobrena i projekti u realizaciji.

– Opštinski bužet je oko 10 miliona evra, što znači da su sredstva odobrena kroz projete dvostruko veća od budžeta opštine i iznose desetogodišnji iznos investicionog  budžeta. Sigurno rekordni period u realizaciji ovakvih projekta u proteklih više decenija, izjavio je predsednik te opštine Saša Paunović na konferenciji za novinare povodom Dana opštine.

Broj nezaposlenih je već pet godina u padu u Paraćinu i reč je o aktivnosti malih i srednjih preduzeća. Međutim, najveći problem je nerešena situacija u SFS.

– Najznačajnija vest je dolazak švedske fireme Rimaster u Paraćin.  Prvih 50 radnika je na obuci, plan je da za godinu i po bude zaposleno 350 radnika, a u trećoj fazi do 1.000. Opština će izaći u susret  zahtevima tog  investitora, ističe Paunović.

Manjak broja zaposelnih u opštinskim službama odražava se na brzinu rada i kašnjenje u realizaciji pojedinih projekata. Uzrok tome je zabrana zapošljavanja u javnom sektoru. Paraćin ima oko 150 radnika je manje od broja koji je zakonom propisan. Pored toga, zaposleni u opštini Paraćin suočili su se sa pretnjama. Organizovanom, plaćenom kampanjom u preko 400 objava u kojima je iznet veliki broj neistina sa ciljem kriminalizacije službi, unošenjem razdora i zastarašivanja.

-Vrhunac kampanje bio je pokušaj aktivista SNS da fizičkom silom prekinu sednicu skupštine opštine.  Govorim o pretnjama nasiljem, odbocnicima je prećeno gepekovanjem što je prijavljeno policiji. O pretnji da će nečijem detetu ubaciti 20 grama heroin u auto ako ne promeni mišljenje. Reč o punoletnoj deci.  O pretnjama otkazom uglednim lekarima i tu nije kraj, rekao je Paunović  i dodao da su neki Paraćinci zarad osvajanja vlasti bili spremni na stvari koje nisu primerene civilizovanom društvu.

On je za sledeću nedelju najavio nastavak dijaloga sa ministrima Vlade Srbije na ove teme.