PARAĆIN- Na Prvenstvu Srbije u opštoj avijaciji, održanom od 19. do 23. septembra na sportskom aerodromu Davidovac kod Paraćina članovi Aerokluba ,,Naša krila” osvojili su sve zlatne i srebrne medalje, a reč je o Aleksandru Godiću i Tomislavu Šaletiću, kao i njihovim  kolegama Draganu Obradoviću i Ratku Jovanoviću.

Pilot Aleksandar Godić iz Aerokluba „Naša krila“ Paraćin osvojio je zlatnu medalju u disciplinama precizno letenje i reli letenje, saopšteno je iz Vazduhoplovnog saveza Srbije. Kako navode, zlatna medalja je otišla u njegove ruke u pojedinačnom plasmanu u preciznom sletanju, a i kao članu posade sa kolegom Draganom Obradovićem iz Aerokluba „Naša Krila“ Paraćin u reli letenju.

Ukupno osam pilota iz Srbije iz četiri Aerokluba i jedan gost iz Slovenije učestvovali su u disciplini precizno sletanje. Nakon izvedene po dve rute u zadacima vremenska tačnost i izviđanje, i zadatka sletanje, najbolji rezultat je imao Aleksandar Godić, ispred drugoplasiranog Tomislava Šaletića iz takođe paraćinskog kluba i trećeplasiranog Nike Adamova iz Aerokluba „Kikinda“.

U okviru reli letenja, takođe su realizovani zadaci vremenska tačnost, izviđanje i sletanje, a nastupilo je osam domaćih posada i jedna gostujuća slovenačka. Iza prvoplasiranih Godića i Obradovića iz Paraćina, i drugo mesto je pripalo paraćinskim pilotima Tomislavu Šaletiću i Ratku Jovanoviću. Treći na državnom prvenstvu su piloti iz Trstenika – Dušan Todorović i Milutinović. – kažu iz Saveza.