ĆUPRIJA- Na Visokoj medicinskoj školi strukovnih studija Ćuprija održan je okrugli sto na temu NARKOMANIJA sa preko 20 učesnika iz institucija širom Srbije. Predavači iz  Ministarstava pravde i unutrašnjih poslova, Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti, Kliničkog centra Niš, Opštih bolnica iz regiona, Centara za socijalni rad i Kazneno-popravnih centara  preneli su svoje znanje i iskustvo okupljenima među kojima su bili i studenti i učenici srednjih škola, sa porukom da se loše stvari ne dešavaju samo drugima.

Okrugli sto je otvorio direktor Visoke medicinske škole strukovnih studija Ćuprija dr sci. med. Hristos Aleksopulos je uručio tehničku opremu predstavnicima policijske stanice Ćuprija kao  mali doprinos u borbi protiv narkomanije , zahvalivši se na njihovim naporima da se građani Ćuprije osećaju bezbedno.

U uvodnom delu, pozdravnu reč uputio je Upravnik kazneno-popravnog zavoda Ćuprija, gospodin Vladica Božilović, a o ulozi pravosudnog sistema u suzbijanju narkomanije govorio je gospodin Nenad Vujić, direktor Pravosudne akademije.

Moderator skupa je bio Dr Aleksandar Vujošević, specijalista psihijatrije iz specijalne bolnice za bolesti zavisnosti Drajzerova iz Beograda, a temi se prišlo iz raznih uglova, od istorijskog preseka upotrebe opijata na balkanskom prostoru, preko odgovornosti samog sistema i angažovanja kriminaističke policije do posledica psihoaktivnih supstanci na zdravlje i organizam ali i na okolinu.

Gostima je podeljen promotivni materijal sa edukativnim ciljem Šta treba da znaju o drogama kao i upozorenje na znake i simptome uzimanja droga i kome se u takvim situacijama obratiti.