PARAĆIN- Smotrom mehanizacije JKP Paraćin za Zimsku službu tradicionalno počinje zimsko održavanje ulica i puteva u Paraćinu. Smotri je prisustvovao predsednik opštine Saša Paunović sa saradnicima, koji je najavio da će Paraćinci preko GPS sistema i aplikacija moći da prate rad vozila i čišćenje ulica u toku zime.

-Mehanizacija je spremna i operativna za sve izazove zime, kao i predhodnih godina. U odnosu na prošlu godinu imamo novu kombinovanu mašinu što će nam omogućiti bolje uslove za realizaciju održavanja puteva, rekao je direktor JKP Paraćin Danijel Živković.

Ovogodišnja Zimska služba trajaće duže za mesec dana od prošlogodišnje, od 1. novembra do 31. marta.

– Kompletna mehanizacija za taj posao je vlasništvo JKP Paraćin i JP Vodovod. Odrađeni su svi servisi i vozila pripremljena za zimski režim upotrebe, izvršena zamena guma i ostalih delova, objašnjava Živković.

Nabavka soli i kamenog agregata je završena, materijal je uskladišten. Dodatno je nabavljen materijal protiv zadržavanja leda.

– Nabavili smo tečnost ,,novest” koju ćemo prvi put primeniti ove zime na najkritičnijim lokacijama. Reč je o tečnosti koja deluje na temperaturi do -50 stepeni i 15 dana nema pojave leda na lokacijama gde je primenjena, najavljuje Živković.

Sve veći problema za paraćinska komunalna preduzeća je manjak radne snage, zbog zabrane zapošljavanja, ali to će biti prevaziđeno preraspodelom radnika iz drugih radnih jedinica na poslove održavanja ulica i puteva.