ATINA- Teolog Miloš Stojković stupio je na dužnost prvog poverenika manastira Hilandar u Atini i upravnika Fondacije Teofilus. Njega je ovdašnja javnost upoznala kao poverenika manastira Hilandar za Srbiju u dva mandata i kroz veliki broj humaniratnih akcija koje su uspešno realizovane.

– Dragi prijatelji uručen mi je  koverat sa rešenjem kojim sam imenovan na dužnost prvog poverenika manastira Hilandar u Atini sa zaduženjem da između ostalih obaveza koordiniram radom fondacije Teofilos. Po drevnom običaju blagoslov sam uzeo od Igumanije Hilandarske i zaštitnice Svete Gore Presvete Bogorodice. Hvala svima vama koji ste svih ovih godina, kao iskreni prijatelji, podržavali moj rad u Srbiji. Hvala mom duhovnom roditelju hilandarskom igumanu arhimandritu Metodiju na ukazanoj časti i poverenju da obavljam ovu za srpski narod važnu dužnost. Iguman je bio uz mene i tokom odrastanja i tokom mojih dobrih i pogrešnih poteza u životu kao pravi roditelj. Trudiću se da u narednom periodu u bratskoj Grčkoj i metropoli kakva je Atina dostojno predstavljam sveti Hilandar i svetu majku Srbiju, rekao je Stojković prilikom preuzimanja dužnosti.

Stojković je otputovao u Atinu i preuzeo dužnost upravnika Fondacije Teofilus.

– Prvi put u istoriji jedan Srbin je preuzeo instituciju koja je bila Grčka i prvi put Hilandar ima svog poverenika u Atini.  Fondacija se bavi pružanjem pomoći porodicama i zbližavanju pravoslanih naroda. Prvi put je manastir Hilandar u Atini dobio svoj metoh. Kooordiniraću svim tim poslovima, ali doalziću i u Srbiju. Nažalost neki su mislili da neću dobiti novo postavljenje i unapređenje, sve zajedno ih pozdravljam iz Atine, kao i dušmane koji su izdali ono što nisu trebali da izdaju, zaključio je Stojković.