SVILAJNAC- Sportska hala u Svilajncu je posle 40 godina rekonstruisana, sem zidova sve je novo, izjavio je predsednik te opštine Predrag Milanović. Investirano je blizu 70 miliona dinara u projekat rekonstrukcije. Veći deo sredstava obezbedila je Kancelarija za javna ulaganja, odnosno 50 miliona dinara,  a 20 miliona obezbedila je opština Svilajnac. Savetniku direktora Kancelarije Đorđu Vukoviću uručena je zahvalnica zbog saradnje prilikom rekosntrukcije hale.

– Hala ispunjava sve najstrožije standarde za odigravanja utakmica, ne samo domaćih, već i međunarodnih takmičenja. Otvaramo praktično novu halu i pozivamo sve domaće klubove da se ovde takmiče, a sa druge strane ovo je podstrek za sve mlade u Svilajncu da se bave sportom, rekao je Milanović.

Na hali su zamenjeni krov, grejanje, mašinske i elektroinstalacije,  rasveta, prvi put su postavljena sedišta, kao i najsavremeniji pod na borilištu koji je nabavljen u Danskoj. Objekat je energetski efikasan.

– Ove godine je završena rekonstrukcija gradskog bazena, a sledeće godine biće ralizovan projekat zatvorenog bazena. Počinjemo za dva do tri meseca izgradnju Gradske toplane koja će naredne sezone raditi po svim ekološkim standardima i principima, zaključio je Milanović.