NIŠ- U Bulevaru Nikole Tesle u Nišu, kod NIS pumpe, iz vozila u pokretu ispaljeno je iz automatskog oružja više metaka na Ivana Ilića, starog 41 godinu. Ivan Ilić iz Jagodine, osuđenik u statusu slobodnjaka, je pod kišom metaka stradao na licu mesta, prenosi Informer.

Foto: Informer

Kako Blic piše, vozilo kojim je nakon ubistva osuđenika Ivana Ilića (41) iz Jagodine, danas oko 13.30 časova kod Tvrđave, ubica pobegao sa lica mesta, pronađeno je zapaljeno u Ulici Danila Kiša u naselju Donji Komren u NIšu.

Vozilo je parkirano ispod podvožnjaka u ovoj ulici, u nepristupačnom delu do kojeg se dolazi zemljanim putem, i potom poliveno benzinom i upaljeno.

Prema nezvaničnim informacijama u pitanju je automobil marke “ford”. Ubica, ili više njih, nakon toga su pobegli drugim vozilom koje ih je čekalo spremno nedaleko od tog mesta.

Vatrogasci su ugasili automobil, ali je on već izgoreo u potpunosti.

Kako je “Blic” pisao Ilić je ubijen vatrenim oružjem sa više hitaca iz vatrenog oružja, na ulazu u Tvrđavu iz pravca auto pijace, gde su ga ubice iznenadile u sačekuši, dok je čekao da se vrati u zatvor sa ostalim robijašima koji au angažovani na uređenju javnog zelenila.

Kako je ranije preneo Tanjug, zbog trgovine kokainom u Srbiji i evropskim državama Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na sedam godina zatvora Ivana Ilića – pripadnika “Jagodinske grupe”, čiji su članovi ranije osuđeni na višegodišnje kazne zatvora.