BEOGRAD- Prirodnjački centar Srbije iz Svilajnca na 12. Festivalu nauke u Beogradu od 29. novembra do 2. decmbra predstaviće se u oblasti Paleontologije izložbom Povratak u mezozoika: na krilima gmizavaca na Beogradskom sajmu, Hala 3.

– Od vodenih dubina preko kopna pa sve do oblaka, vodimo te na druženje sa gmizavcima koji su vladali mezozoikom i otkrivamo ti koji su među njima pravi dinosaurusi, a koji se često greškom nađu u tom društvu. Čekaju te replike zuba i kandži, otisci stopa dinosaurusa, kao i neverovatna replika afričkog krokodila! Uz to ti predstavljamo i originalne fosilne ostatke jednog sasvim posebnog Tiranosaurusa, koji su pronađeni 2013. godine u  američkoj saveznoj državi Vajoming. Veruj nam na reč, mezozoik nikad nije izgledao uzbudljivije, stoji u najavi izložbe Prirodnjačkog centra Srboje

Festival nauke, najveća manifestacija u oblasti promocije nauke i obrazovanja, održaće se na Beogradskom sajmu u halama 3, 3a i 5 od 29. novembra do 2. decembra 2018. godine sa temom “Zemlja budućnosti”. Na festivalu će učestvovati više od 60 naučih i obrazovnih institucija, udruženja ali pojedinaca iz Srbije i iz inostranstva.