SVILAJNAC- Opština Svilajnac u okviru projekta ”Svilajnčani na prvom mestu” organizuje besplatne zdravstvene specijalističke preglede, koji su usmereni na pomoć i podršku svim kategorijama stanovništva.

Besplatne zdravstvene specijalističke preglede obavljaće eminentni stručnjaci Kliničkog centra Srbije, Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje i Instituta za reumatologiju iz oblasti neurohirurgije, urologije, endokrinologije, neurologije, interne medicine, kardiohirurgije i vaskularne hirurgije.

Za sve korisnike Svilajnačke kartice, besplatni zdravstveni specijalistički pregledi obavljaće se u Svilajncu, na jednom mestu, bez čekanja, po unapred utvrđenom rasporedu. Prijavljivanje za besplatne zdravstvene specijalističke preglede počinje 3. decembra 2018. godine u Korisničkom centru opštine Svilajnac uz mišljenje izabranog lekara.

Opština Svilajnac je u cilju poboljšanja uslova za pružanje primarne zdravstvene zaštite građana u proteklom periodu završila obnovu svih zdravstvenih objekata na svojoj teritoriji Dom zdravlja u Svilajncu, ambulante u Kušiljevu, Vojsci, Sedlaru, Grabovcu i Bobovu. Proširena je mreža apoteka, i time obezbeđeno snabdevanje lekovima i medicinskim sredstvima, kako gradske, tako i seoskih sredina.