ĆUPRIJA- Povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv side, u saradnji sa Regionalnim zavodom za javno zdravlje i srednjim školama iz Ćuprije, u Visokoj medicinskoj školi strukovnih studija Ćuprija održano je predavanje na temu „Seksualno prenosive bolesti i AIDS.“

Nada Đorđević, načelnik Centra za promociju zdravlja u svom obraćanju istakla je da je Visoka medicinska škola strukovnih studija jedan od glavnih partnera Zavoda za javno zdravlje koji zajednički sprovode akcije humanitarnog i edukativnog karaktera, posebno se zahvalivši direktoru Hristosu Aleksopulosu na podršci.

Direktor VMŠSS Ćuprija, dr sci. med. Hristos Aleksopulos izjavio je da je ovo prvo u nizu predavanja predviđenih planom za 2019. godinu sa ciljem da se edukuju sve populacije i podigne nivo prevencije na Evropski nivo zapravo nivo koji bi u regionu bio iznad proseka.

Osim predavanja, studenti treće godine sa smera Strukovna medicinska sestra – babica su održali prezentaciju i podelili edukativni materijal o lečenju, prevenciji i životom sa ovom opakom bolešću.