PARAĆIN- Direktor paraćinske Direkcije za izgradnju Aleksandar Milojković najavio je da će ove godine celokupna rasveta u selima i gradu biti zamenjena led rasvetom, što će uticati na niže račune za utrošenu struju.

-Deo održavanja i zamene uličnih sijalica biće poveren privatnom partneru na tenderu. To će se desiti u aprilu ili maju. Biće zamenjeno 6.100 sijalica u seoskim mesnim zajednicama, a u gradskim je Direkcija veći broj sijalica zamenila, ostalo je još 1.000 da se zamene led rasvetom u toku godine. Zaokružićemo taj deo da sve sijalice budu led i da plaćamo manje račune za struju, rekao je Milojković.

Na sednici Opštinskog veća Paraćina, koja je održana u septembru nedelje, bio je predlog projekta javno-privatnog partnerstva na rekonstrukciji javnog osvetljenja, koji je podnela firma „Esko Elios“ iz Novog Sada. Predstavnici ove firme predstavili su najvažnije delove svog projekta, a na sličnima već rade u desetak opština u Srbiji. Ponudili su zamenu više od 8.000 postojećih svetiljki na teritoriji opštine Paraćin led rasvetom, koja troši daleko manje struje, a iz uštede u struji tokom više godina će se obaviti zamena kompletne javne rasvete, tako da Opština Paraćin ni dinar ne mora da investira unapred, a sav rizik je na privatnom partneru.