ĆUPRIJA- Zaposlenima u Domu zdravlja u Ćupriji posle pet godina overene su zdravstvene knjižice, odnosno ostvarili su pravo da se leče, koje je ustavom zagarantovano, izjaviola je direktorka Doma zdravla dr Mirjana Miletić.

– Bilo je neverovatno da zaposleni ne mogu da leče a rade u zdravstvu. Pružaju zdravstvenu uslugu drugima, a sami sebe ne mogu da leče. Sve se završilo na opšte zadovoljstvo. Veliki problem je rešen. Idemo u pravcu razrešenja situacije koja traje godinama. Zaposleni obavljaju posao savesno, kazala je dr Miletić.

Ugovorenim radnicima kasni se dve zarade sa isplatom, jer je 2013. godine Fond zdravstvenog osiguranja umanjio zarade zbog nenamenskog trošenja novca u predhodnom periodu.

– Sledeći korak je da se vidi kako te dve zarade nadoknaditi. Blokada i dugovi prema dobavljačima biće predmet drugog rešenja. Nećemo odustati od borbe za opstanak Doma zdravlja i rešenje problema zdravstevnih knjižica vidim kao početak razrešenja najvećeg problema a to je finansijska blokada, istakla je dr Miletić.