ĆUPRIJA- Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić u obraćanju odbornicima rekao je da budžet pruža priliku da se u narednoj godini okonča realizacija nekoliko projekata. To se pre svega odnosi na izgradnju ateltskog stadiona i postavljanje tartan staze, kao prve faze u izgradnji Atletskog centra Srbije.

– Očekuje nas da 2019.  završimo izgradnju atletskog stadiona. Druga faza Atletskog centra Srbije je izgradnja dvorane.  Obaveza Ćuprije je izgradnja stadiona. Projekat se realizuje u saradnji sa Vladom Srbije, koja će pomoći u izgradnji dvorane, najavio je Erić.

Drugi veliki projekat je rekonstrukcija Opšte bolnice uz podršku Kancelarije za javna ulaganja. Predviđeno je preseljenje Doma zdravlja u bolnički krug.

-Na sastanku sa predstavnicima Kancelarije za javna ulaganja dogovorili smo izradu projekta celokupne rekonstrukcije bolnice. Imamo obećanje da ćemo dobiti najsavremeniju medicinsku opremu, tako da će biti nivo zdravstvene zaštite biti najviši. Dobićemo najsavremeniju bolnicu u ovom delu Srbije. Predviđena je izgradnja heliodroma i celokupnog parka, najavio je Erić.

U planu je rekonstrukcija sale Muzičke škole Dušan Skovran i dalji rad na Centru za talente Srbije.