P

PARAĆIN- Pred punom salo paraćinskog Pozorišta Big band RTS održao je sinoć Novogodišnji koncert. Big bend RTS je prvi put nastupio u Paraćinu, iako postoji već 70 godina, i po komentarima prisutnih ,,oduvali su Paraćin”.

–  Svirali smo kompozicije, aranžmane, numere i muzički doprinos stvaralaca kao što su Beni Gudmen, Luis Armstrong, Čarli Parker, Kvinsi Džons, rekao je Ivan Ilić, dirigent Big benda RTS-a.

Reč je o koncertu najznačajnijeg srpskog džez orkestra. Nastup orkestra sastavljenog od vrhunskih džez muzičara deo je obeležavanja retkog jubilaja 70 godina postojanja Big benda.

– Namera nam je da predstavimo vrhunske muzičare iz našeg orkestra. Big bend RTS-a je jedan od najstarijih orkestara te vrste u Evropi i jako smo ponosni što smo deo važne tradicije za pop kulture ovog dela sveta. Big bend RTS-a opstaje na vrhunskom nivou jer kao kolevka džeza neguje mlade ljude koji će naslediti nas, baš kao što smo mi nasledili strast i odgovornost o legendarnih džez muzičara , istakao je Ilić.