PARAĆIN- Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović izjavio je da je u ovom trenutku, ispunjeno tačno 567 obećanja iz važećeg “Programa za Paraćin” za period 2016 – 2020.god. a da je za još 188 programskih aktivnosti realizacija u toku. Do kraja programskog perioda on očekuje da će praktično sva “data obećanja”, odnosno sve planske aktivnosti ili biti ostvarene ili biti u nekoj fazi realizacije.

-U toku sledeće godine, uz uobičajeno održavanje 41. javnog skupa u svim gradskim i seoskim mesnim zajednicama, nameravam da, posle 170 domaćinstava koje sam obišao ove godine zajedno sa članovima našeg tima, zakucam na vrata još najmanje 1.000 domova, u okviru pripreme novog “Programa za Paraćin” za period od 2020. do 2024. godine kroz razgovore sa građanima “od vrata do vrata” , najavio je Paunović.

Priprema “Programa za Paraćin” veliki je posao u kome učestvuju s jedne strane stručnjaci iz različitih oblasti, a sa druge strane građani koji mogu da putem elektronske i obične pošte, društvenih mreža, javnih skupova i razgovora sa članovima tima, koji se obavljaju “od vrata do vrata”, ukažu na probleme koje po njihovom mišljenju prioritetno treba rešavati.

– Možda taj posao i ne bi bio tako komplikovan da nismo toliko posvećeni doslednom ispunjavanju obećanja koja su kroz “Program” data za svaku gradsku i seosku mesnu zajednicu i za svaku oblast rada opštinskih službi. Ako želite da dosledno ispunjavate obećanja to znači da se i planovi moraju pripremiti na takav način da budu ostvarivi, da ono o čemu se govori u predizbornoj kampanji i za šta se građani opredeljuju glasajući na izborima zaista može i “oživeti” tokom četiri godine rada izabranog saziva lokalne skupštine, poručuje Paunović .

On navodi da je ovom trenutku, ispunjeno tačno 567 obećanja iz važećeg “Programa za Paraćin” za period 2016 – 2020.god. a da je za još 188 programskih aktivnosti realizacija u toku. Do kraja programskog perioda Paunović očekuje da će praktično sva “data obećanja”, odnosno  sve planske aktivnosti ili biti ostvarene ili biti u nekoj fazi realizacije.

– Ove jeseni, zajedno sa članovima našeg tima, već sam razgovarao sa građanima u ulicama Tatar Bogdanovoj, Carice Milice, Vladike Nikolaja Velimirovića, Dimitrija Marinkovića, Branka Ćopića, Miloša Pocerca, Šumadijskoj, 13. oktobra, Deligradskoj, Ivana Gorana Kovačića, Knjaza Miloša, Kolubarskoj, Majora Marka, Vojvode Stepe, Stevana Jakovljevića, Tolstojevoj, Kralja Milutina, Nemanjinoj. U desetinama drugih ulica hiljade građana tokom 2018.god. bilo je u prilici da svoje mišljenje o tome koje lokalne probleme prioritetno treba rešavati saopšti drugim članovima našeg tima, istakao je Paunović i pozvao građane da pripreme predloge i učestvujte u izradi novog “Programa za Paraćin” za period od 2020. do 2024. godine.