Dušan Obrenović (21) iz Kosovske Mitrovice uz pomoć državne sekretarke MUP Srbija Dijane Hrkalović  posetiće manastir Hilandar na Svetoj Gori, polazak je najavljen na Svetog Jovana. On je početkom prošle godine iz islama prešao u pravoslavlje, a poseta Hilandaru mu bila velika želja. Fondacija Teofilus i poverenik Hilandara Miloš Stojković su mu omogućili boravak u manastiru na Svetoj Gori.

-Dušan se vratio u pradedovsku veru i za to je dobio blagoslov svoga oca. Izrazio je želju da poseti Hilandar i pored provokacija Albanaca, a urednik Informera Dragan Vučićević je pokrenuo inicijativu da mu se pomogne u ostvarenju želje. Njegov put u Hilandar finansira Dijana Hrkalović i to je još jedna njena svetosavska misija. U toku februara Fondacija Teofilos uz podršku ministra Nebojše Stefanovića pomoćiće škole na Kosovu i Metohiji. Oni pokazuju, po ko zna koji put do sada, da su istrajni na putu odbrane istinskih vrednosti u Srbiji, ma čije vere i nacije bile, bez disktriminacije, rekao je povrenik Hilandara Miloš Stojković.

Na Svetog Savu biće podeljni pokloni u Pakracu i na Kosovu i Metohiji i tu akciju podržali su Stefanović  i Hrkalović.

-Ono što je meni drago i upečatljivo je to da od svih ljudi koji pomažu naše humanitarne aktivnosti, posebno želim da izdvojim Dijanu Hrkalović jer je poznato da žene ne mogu da posete Svetu Goru. Ali imamo situaciju da jedna žena, poput mnogih slavnih Srpkinja, pomaže Hilandar. Pojavila se Dijana koja srcem i dušom pomaže, nastavljajući tradiciju naših presvetih despotica, žena i ćerki srpskih vladara. Pozivam sve žene u Srbiji da slede njen primer. Žene su na taj način prisutne u Hilandaru, za njih se molimo. U novije vreme tako nešto se nije događalo, ali Dijana je primer koji treba slediti, poručio je Stojković.