Administrativne takse od sada mogu da se plaćaju putem POS terminala na šalterima Opštinske uprave u Ćupriji. Uvođenje POS terminala predstavlja uslugu eUprave čiji je cilj da građanima olakša plaćanje administrativnih taksi na šalterima opština. Banka Poštanska štedionica još jedna je partner-banka Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu u prihvatanju svih platnih kartica putem POS terminalima na šalterima organa javne uprave.

Govoreći nedavno o ovoj vrsti usluga eUprave, doc. dr Mihajlo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije, izjavio je kako će uvođenjem POS terminala sve administrativne takse moći da se izmire na licu mesta plaćanjem platnim karticama, bez potrebe odlaska na šaltere banaka ili pošte.

Razvoj eUprave i uvođenje elektronskih usluga je put za uspostavljanje ekonomične, efikasne i transparentne javne uprave, a istovremeno predstavlja i  najefikasniji način borbe protiv korupcije i sive ekonomije, kažu u Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Elektronsko plaćanje na šalterima Opštinske uprave opštine Ćuprija dostupno je vlasnicima viza, masterkard i dinakard platnih kartica.