JAGODINA- Osnovni sud u Jagodini odredio je pritvor do 30 dana Milanu Radosavljeviću (74) iz Glogovca kod Jagodine zbog osnovane sumnje da je učinio krivično delo ugrožavanja sigurnosti, odnosno pretio da će ,,pobiti sudije i advokate koji su učestvovali u sudskom predmetu i zapaliti sud”, potvrđeno je u tom sudu. U saopštenju Osnovnog tužilaštva navodi se da je Radosavljević u prostorijama sudskog izvršitelja Zorana Dukića uputio pretnje da će napasti na život i telo predsednika Osnovnog suda Žarka Milanovića, sudije Jasmine Cvetković i advokata Brane Petronijevića i Marka Milutnovića, kao i da je zapaliti sud.

Tužilaštvo ističe da su iz načina izvršenja krivičnog dela proizašle okolnosti koje su ukazivale da će Radosavljević u kratkom vremenskom  periodu učiti krivično delo kojim preti, odnosno da će ometati postupak uticanjem na svedoke i oštećene.

Kako saznajemo, Radosavljević je kod izvršitelja Dukića pisao prigovor zbog izvršenja i tu pred još dva svedoka, koji rade u kancelariji, rekao da će pobiti sudije i advokate i zapaliti sud, jer je bio nezadovoljan odlukom Apelacionog suda koji je potvrdio presudu Osnovnog suda iz Jagodina. Radosavljević je po toj presudi trebalo da novčano da isplati drugu stranu u sudskom postupku.