SVILAJNC- U okviru projekta „Poboljšanje uslova života u romskim naseljima“ završena je izgradnja objekta za socijalno stanovanje za 12 najugroženijih romskih porodica naselja „Burduš mala“ u Svilajncu, a svečano uručenje ključeva budućim stanarima biće orgaizovano u utorak. Projektom koji je finansirala Evropska Unija, sufinansira Vlada Republike Srbije, realizovalo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Ministarstvo finansija – sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU, a na terenu sprovodile organizacija „Help“i opština Svilajnac, izgrađena je zgrada sa 12 stambenih jedinica opremljena osnovnim nameštajem i kućnim aparatima ukupne vrednosti  276.000 evra. Ovim je rešeno stambeno pitanje za 12 najugroženijih porodica romsklog naselja “Burduš mala” u Svilajncu,  a u okviru projekta izgrađeno je I dečije igralište vrednosti 5.000 evra.

Opština Svilajnac obezbedila je lokaciju za zgradu sa pripadajućom infrastrukturom čime je pokazala visok stepen odgovornosti za rešavanje izazova svih njenih građana I pokazala primer drugima, kako se na najbolji način mogu koristiti sredstva Evropske unije.

Uručenju ključeva prisustvovaće i Zoran Lakićević, državni sekretar Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture.