ĆUPRIJA- U noći između srede i čevrtka oko 3 sata izgorelo je  vozilo hjundai direktora Opšte bolnice u Ćupriji dr Slobodana Gajića. Vozilo se nalazilo parkirano ispred porodične kuće dr Gajića, a zvanično je registrovano na njegovu suprugu. Po nalogu tužilaštva biće obavljeno veštačenje, jer postoje indicije da je vozilo namerno zapaljeno. Prema neproverenim informacijama postoji video snimak na kome se vidi da vozilu prilazi lice sa kapuljačom na glavi i da nosi tri flaše, te sadržajem iz tih flaša posipa i pali vozilo unutra i spolja.

– Ne zna se još uvek da li se vozilo samo zapalilo ili ga je neko upalio. Nemam kamere, moja ulica je mala, mirna, ima 15 kuća, tu žive stariji ljudi. Nemam nikakvu informaciju od nadležnih organa. Istraga je u toku. Vozilo je potpuno izgorelo, kaže dr Gajić, koji je već tri i po godine vd direktor Opšte bolnice.

Međutim, u proteklih nekoliko godina već su paljena vozila dvoje lekara Opšte bolnice u Ćupriji, ali nisu pronađeni počinioci.

– Nažalost ništa nije rešeno, imam samo zapisnik sa uviđaja, dolazili su stučnjaci po nalogu tužioca, ali ni do dana današnjeg ništa. Bila sam šokirana kada sam čula da se Gajiću isto dogodilo, vratio mi se ,,film” setila sam se kako sam se osećala užasno i ružno. Strašna je poruka koja se šalje pod okriljem noći poštenim ljudima i to nama, koji smo na istaknutim mestima. Šta treba da očekuju građani? Energično treba delovati da se takvi nađu, jer oni koji misle da haos može da vrati na ulice i da se puca usred bela dana, kao nekada u Ćupriji, to je mnogo ružno. Poruka koja se nama šalje je da se uplašimo. Tada sam kazala da verujem u rad držanih organa, ali do dana današnjeg ništa, kazala je dr Svetlana Pavlović.

Svo troje lekara kojima su vozila izgorela imaju pored stručne odrednice i zajedničku političku opciju, članovi su SNS ili su bili.  U saopštenjima je tada navođena politička konotacija sa slučajem paljena automobila dr Svetlane Pavlović.