SMEDEREVO- Rukometašicama Jagodine pošlo je rukom, ono što Aranđelovčanke nisu mogle na terenu, a to je da u finalu Kupa Srbije savladaju same sebe. U utakmici kada je potrebno dati svoj maksimum, ukupno gledajući,  Jagodinke su dale svoj minimum. Ni traga od ekipe koja je nekoliko dana pre polu i finalnog duela nadmoćno pobedila trećepalsiranu Naisu u Nišu. Rezultat finala se mogao naslutiti u polufinalnoj utakmici sa Voždovcem. Umesto da se razigraju i dobiju vetar u leđa za finale, Jagodinke su nevoljno ušle u meč, neshvatljiv pad forme i po nivou i intenzitetu igre, prilagodile se neiskusnim i mladim igračicama iz Beograda, koje inače amaterski nastupaju i plaćaju članarinu klubu. U finalu još poraznija slika, najbolje jagodinske rukometašice su išle iz greške u grešku, a ono što je za publiku bilo još očiglednije je neshvatljiva nemoć, ne vraćanje u odbranu, širenje ruku i gestikulacija kojoj mesto nije na terenu i u sportskoj hali. Jagodinkama je ovo ko zna koje domaće finale u proteklih 10 godina koje nisu iskoristile i na taj način valorizuju svoji težak rad i napore celokupne zajednice.

Težak zadatak je na rukovodstvu i stručnom štabu da u kratkom periodu povrate samopouzdanje vedeta, jer već za tri nedelje u Jagodini gostuju Aranđelovčanke. Ako je za utehu Jagodinke mogu sa krilnih pozicija ponovo da se oslone na sigurnu realizaciju, te odbranu u koju se vratila golman Jelena Đurašinović.

U finalu Kupa Srbija Aranđelovčanke su, kao i u Super kupu, bile bolje od još vladajućeg šampiona Jagodine – 22:21 (13:11).

Dvorana: „Smederevo”. Gledalaca: 700. Sudije: Antić (Beograd) i Jakovljević (Jakovo). Sedmerci: Jagodina 5 (5), Bekament 4 (2). Isključenja: Jagodina 6, Bekament 6 minuta.

JAGODINA: Bogdanović, Adžić 2 (1), Bogojević 5, Žižić, Mitrović, Sivčev, Nišavić, Tatar 2, Jevtić, Jovanović 3, Ašanin 1, Đurašinović (12 odbrana, sedmerac), Glišović 3 (2), Gojković 2 (1), Stepanović, Vučković 2.

BEKAMENT BUKOVIČKA BANjA: Kojić 6, Atanasković, Radojičić, Preković, Stepanović 5, Anić 3, Radoičić, Ilić 1, Milić 3, Rajović 1, Agatunović, Nićiforović, Stojiljković, Kačarević (12 odbrana), Rančić 3 (2).