BEOGRAD- Opština Ćuprija ove godine predstavlja svoje turističke potencijale na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu na zajedničkom štandu regiona Šumadije i Pomoravlja.

Kako je i bilo najavljeno, osim sportskog i verskog turizma – sa akcentom na manifestacijama kojima je Ćuprija inače bogata – centralna opština srednjeg Pomoravlja posebnu pažnju ovog puta posvećuje prezentaciji i promociji ćuprijskih preduzentnika i male privrede, pa su se tako pod svodovima Beogradskog sajma sada našli i već visokonagrađivani proizvod „Zenit rakija“ iz Podruma prirodnih rakija „Zenit“, vina iz Vinarije „Milojević“, ali i med i proizvodi od meda ćuprijskih pčelara.

Takođe, posetioci najvećeg turističkog sajma u regionu ove godine mogu da se upoznaju i sa smeštajnim i ugostiteljskim kapacitetima Ćuprije, koju u ovom domenu predstavljaju Restoran-brod „Kruzer“ i Klub sa prenoćištem „Plava laguna“, a dobar deo onih koji su dosad bili na štandu Šumadije i Pomoravlja, prijatno su se iznenadili činjenicom da se u Ćupriji gradi jedan takav sportski objekat kao što je atletski kompleks sa dvoranom, otvorenim stadionom i pratećim sadržajima.

Treba istaći da je štand  opštine Ćuprija posetio i resorni ministar Rasim Ljajić, a da će Turistička organizacija Ćuprije u subotu, pretposlednjeg dana sajma, imati posebnu čast da u 14 sati, na glavnom štandu sajma, predstavi sva četiri strateška stuba razvoja opštine – privredu, obrazovanje, turizam i sport, pa za one koji se prvog dana predstojećeg vikenda nađu na Beogradskom sajmu, stoji poziv da ovu prezentaciju i promociju obavezno pogledaju.

Inače, da je turizam i kod nas postao ozbiljan biznis, govori i predviđanje ministra Ljajića da bi Srbija ove godine trebalo da ostvari „devizni priliv od turizma od 1,7 milijardi dolara“, što je sasvim realna prognoza jer smo u 2018. prvi put prešli, kako je ministar rekao, magičnu cifru od 1,5 milijardi dolara čistog deviznog priliva od turizma.

Recimo i to da će četvorodnevni sajam biti zatvoren u nedelju, 24. februara, do kada bi, prema rečima organizatora, ovu turističku manifestaciju trebalo da poseti oko 70 hiljada ljudi.