JAGODINA- Nekoliko stotina građana Jagodina večeras je bilo u protestnoj šetnji ,,1 od 5 miliona”, a na trgu u centru grada njima se obratio Janko Baljak, filmski i TV reditelj, rečima da ,,isto što se desilo 5. oktobra, desiće se opet jer mora da se desi, na taj dan nećemo dugo čekati “.

– Ova energija koja se probudila završiće se pobedom demokratske Srbije koja ne želi da živi ponižena i u feudalnom sistemu. Ne dajte da vas plaše, oni se hrane vašim strahom. Oni su tigrovi od papira, car je odavno go. Ne dajte da strah okupra Srbiju, ne dajte da feudalizam vlada Srbijom u 21. veku.  Vi koji ste se ove okupili, vi ste tačka iz koje kreće pobuna u Jagodini i okolini, koja će dovesti do konačnog sloma ovog režima, rekao je Baljak i poručio da se divi Jagodincima više nego svima koji šetaju u Beogradu.

– U Jagodini je deset puta teže protestvovati na ulici nego u Beogradu. Zato računam da nas na trgu ima deset puta više, rekao je on.

Organizatori protesta su predali listu zahteva na vratima Skupštine grada Jagodina. Glavni zahtev su ,,ostavke i raspuštanje lokalnog parlamenta”, dok se ostali odnose na kreditna zaduženje grada kod banaka, izveštaji o radu od 2012. godine do danas , o urbanizmu i porezima.