ĆUPRIJA- Pod sloganom “Budi i ti IT”  14. i 15. marta u Hali sportova “ADA” u Ćupriji biće održan Sedmi Regionalni sajam obrazovanja – NOUFEST 2019, u organizaciji regionalnog tima podrške za nauku, obrazovanje i umetnost, NOU tima.

U skladu sa dobro poznatom tradicijom prvi sajamski dan rezervisan je  za predstavljanje fakulteta i visokih škola, kao i za promociju IT obrazovanja i zanimanja, dok će drugog dana manifestacije svoju priliku za prezentaciju imati srednje škole iz regiona i specijalizovane srednje škole iz cele Srbije.

Zainteresovanim posetiocima biće dostupne detaljne informacije koje im mogu pomoći pri upoznavanju sa programom i načinom rada željenih škola i fakulteta.  Izlagači na sajmu će, sa druge strane, imati mogućnost da ostvare neposredni kontakt sa potencijalnim studentima i njihovim roditeljima.

Prethodeći donošenju velike i važne odluke o izboru buduće profesije i karijere, sajam obrazovanja je odlično mesto za prikupljanje važnih informacija. Pored toga, dostupnost svih informacija na jednom mestu donosi značajnu finansijsku uštedu za roditelje budućih studenata iz Pomoravlja.

U skladu sa temom sajma, na NOUFEST-u  biće održan niz zanimljivih predavanja, panel diskusija i radionica koje za fokus imaju oblast računarstva i IT tehnologija.

Prvog dana sajma, 14. marta, od 11 sati kroz svet kompjutera sprovešće nas Nađa Obradović iz Quantox Technology, od 12 sati o superkompjuterima govoriće prof.dr. Miloš Ivanović sa Prirodno-matematičkog fakulteta iz Kragujevca.  Od 13 sati moći ćemo da se upoznamo sa značajem obrazovanja i mogućnostima zapošljavanja u IT sektoru, na panel diskusiji „Budi i ti IT“. Učesnici na panel diskusiji su Marko Milivojević (Quantox Technology), prof.dr. Miloš Ivanović (PMF Kragujevac), i Goran Stojković (Intercom Computers).

Oba dana sajma kontinuirano će biti održavana predavanja i prezentacije Fondacije TEMPUS, kako za učenike, tako i za nastavnike.

Drugog dana sajma, 15. marta, biće održana predavanja i zanimljive prezentacije od kojih izdvajamo:

11:00 Okrugli sto, sa temom „Integrisani pristup nastavi“, sa učesnicima: dr Stevan Jokić, INN Vinča; dr Nenad Stevanović, FPN Jagodina; Dragan Kuveljić, OŠ „S.Terzić“ Prijepolje;

12:00 „Nove tehnologije u obrazovanju“ Aleksandar Mitić, Centar za IT  Kruševac

10:00-16:00 „Primenjena fizika i elektronika“ , Matematička gimnazija Beograd;

10:00-16:00 „Nauči i ti da radiš sa Arduinom“, Institut za fiziku  PMF Kragujevac;

10:00-16:00  „Lego robotska ruka“ , IT centar  „Click “ Kruševac;

11:00-14:00 Razgovori sa piscem: Gordana Maletić, Narodna biblioteka „Dušan Matić“ Ćuprija.

 

Organizator sajma, Regionalni tim podrške za nauku, obrazovanje i umetnost – NOU tim, poručuje učenicima i roditeljima da iskoriste priliku koju im 14. i 15. marta pruža sajam obrazovanja u Ćupriji. Sve sajamske aktivnosti na NOUFEST 2019 održavaće se u vremenu od 10 do 16 sati.

Ulaz za sve posetioce je slobodan, a za organizovane posete učenika iz Paraćina i Jagodine obezbeđen je besplatan prevoz  autobusima Eurolina.