NIŠ-Gradovi Niš i Ćuprija potpisali su memorandum o saradnji u cilju povećanja efikasnosti i transparentnosti javne uprave kroz unapređenje upravljanja imovinom.

Grad Niš u partnertvu sa opštinom Ćuprija realizovaće projekat “Efikasno i efektivno upravljanje imovinom u Nišu i Ćupriji kroz uvođenje Geografskog informacionog sistema”. Uvođenjem ovog sistema i postavljanjem baza podataka otvoriće se sve baze ka građanima i privredi.

Cilj ovog projekta je stvaranje uslova za unapređenje upravljanja imovinom kroz legalizaciju javne imovine u Nišu i Ćupriji i povećanje transparentnosti rada javne administracije, uvođenjem i razvojem Geografskog informacionog sistema i kreiranjem aplikacije za GIS. Na ovaj način javna uprava biće bliža građanima i privredi, dodaje gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.

Ovaj projekat je veoma značajan kako za Niš tako i za lokalnu samoupravu Ćuprija, kaže predsednik oštine Ćuprija i dodaje da se nada da je ovo samo jedan u nizu projekata u kojem će zajedno sa gradonačelnikm Niša da učestvuje i da radi.

Ukoliko ste vlasnik nekog malog i srednjeg preduzeća ili vas interesuju parcele ili nepokretnosti grada, uz pomoć ovog sistema moći ćete da vidite površinu, njihovu procenjenu vrednost i da se informišete bez dugih procedura koje su trenutno aktuelne.Građani će moći iz svoje kuće na svom računaru preko interntea,jednim klikom dobiti neophodne podatke o nepokretnostima koje su u vlasništvu grada.

Vrednost ovog projekta je 220 hiljada evra, a ono što treba da doprinese jeste sticanje novih znanja i veština zaposlenih u lokalnim samoupravama a samim tim i pružanje građanima Niša i Ćuprije što kvalitenije usluge.