PARAĆIN- Povodom serije tendencioznih tekstova o stopiranju izgradnje spomenika pilotu Životi Đurću u rodnom Davidovcu kod Paraćina, predsednik opštine Paraćin Saša Paunović je izjavio da ne postoji ni jedan zahtev za izdavanje dozvole koja je zakonska obaveza, niti obraćanje za pomoć opštinskim službama u tom smislu.

– I naravno evo najnovijih naprednjačkih laži, čisto da budemo načisto. Zašto do pre dva dana niko nije ni pomenuo izgradnju bilo kakvog spomen obeležja,jedno već postoji, stradalom pilotu? Niko nije podneo nikakav zahtev za izdavanje dozvole po zakonu, koji je inače doneo SNS prošle godine. Niko se uopšte nije obratio opštinskim službama ni za savet, ni za pomoć, ni sa idejom, osim meštana Davidovca koji su prijavili bespravne radove na rasksrnici, koje su protumačili kao ličnu osvetu zbog korišćenja prostora za parkiranje građevinskih mašina, stari seoski spor. SNS laže za sve pare, tekst je lažan od slova do slova. Nisam zabranio nikakvu izgradnju, niko nije ni podneo zahtev za izgradnju, napisao je Paunović na svom nalogu na društvenim mrežama.

Ovim povodom Služba za inspekcijske poslove obratila se saopštenjem u kojem piše kako je građevinski inspektor postupio po prijavi meštana. U njemu se dalje navodi da je radove na opštinskom zemljištu sprovodilo preduzeće “Spektar invest AD” i da prilikom kontrole inspektor nije zatekao nijednog od radnika. Konstatovano je da su radovi sprovedeni bez ijedne dozvole i tehničke dokumentacije i da je izostala saglasnost komisije za postavljanje spomen obeležja i nadležnog ministarstva.