JAGODINA- Na 9. protestu građana #1od5miliona večeras su govorili zamenica predsednika Levice Srbije Ferida Čustović i poverenik jagodinskog PSG Dragoljub Repanović. Oni su zatražili ostavke prvih ljudi na vlasti u Srbiji, smenu direktora i urednika javni servisa, te slobodne medije.

-Nikada više ne smemo dozvoliti da nam deca budu depresivna i da jedini san koji sanjaju bude odlazak iz Jagodine. Želimo Srbiju u kojoj će deca moći da biraju svoju budućnost, ali u ovoj zemlji. Želimo zemlju u kojoj će dece obolela od retkih i teških bolesti moći da se leče o trošku države, a ne sms porukama. Zapoljavnje isključivo na osnovu znanja i sposobnosti,a ne na osnovu ucena i mita. Jagodinu u kojoj će morati da odgovoraju oni koji su jednu od prvih srpskih farika Jagodinsku pivaru prodali za 50 miliona dinara, kazala je Ferida Čustović i pozvala prisutne da 13. aprila dođu na protest u Beograd.

Jedan od organizatora jagodinskih protesta Saša Živković najavio je da će su sredu započeti štrajk glađu ispred jagodinski Biblioteke, jer je,kako je naveo, zbog angažovanja u protestima ostao bez posla, odnosno poslodavac nije sa njim produžio ugovor.