DESPOTOVAC- Opština Despotovac je na Konkursu Ministarstva kulture i informisanja „Gradovi u fokusu 2019“ dobila dodatna sredstva za 3. fazu realizacije projekta rekonstrukcije multifunkcionalne sale Centra za kulturu.

Svečanosti proglašenja prihvaćenih projekata lokalnih samouprava, održanog juče u zgradi Ministarstva, prisustvovao je predsednik opštine Despotovac Nikola Nikolić sa svojim pomoćnicima Goranom Milojkovićem i Nikolom Miloševićem.

Ministar Vladan Vukosavljević istakao je da je ovaj konkurs pokazao da princip decentralizacije kulture, finansiranjem kulture u širem smislu, može uspešno da funkcioniše. Da je saradnja između Ministarstva i lokalnih samouprava plodonosna, ministar Vukosavljević dokazuje podatkom da je u protekle 4 godine, uključujući i ovaj konkurs, Ministarstvo kulture i informisanja opredelilo oko 600 miliona dinara za investicione i druge projekte u brojnim gradovima i opštinama širom Srbije.

Na konkurs „Gradovi u fokusu 2019“ prijavilo se 58 projekata, a ukupan iznos od 133 miliona namenjenih sredstava raspodeljen je na 11 opština čiji su projekti prihvaćeni. Opštini Despotovac dodeljeno je 8 miliona dinara za nastavak radova na rekonstrukciji multifunkcionalne sale Centra za kulturu „Sveti Stefan, despot srpski“.