ĆUPRIJA- I ove godine Dom srećno iz Ćuprije ostvario zapažene rezultate na Domijadi u Požarevcu. U kategoriji Izložba učeničkih radova osvojili smo prvo mesto u kategoriji umetnička fotografija i drugo mesto u kategoriji likovna umetnost. Nikola Obradović proglašen je za najboljeg glumca na takmičenju, a dramski prikaz “Možeš na tri, 4, sad” osvojio je drugo mesto. Predstava je multimedijalnog karaktera i autorsko je delo učenika, učesnika dramske sekcije i njihove vaspitačice, Marije Miladinović, nastalo tokom rada na radionicama. Učenici su se bavili rečima i njihovim značenjem, iskazali svoje mišljenje o mnogim, značajnim temama, i naterali publiku da se zamisli i bar malo promeni svoje stavove i ponašanja.
Učenici su krenuli od sebe, i poručuju da možemo da učinimo bar mali napor da oživimo zaboravljene reči i promenimo ponašanje na bolje, da možemo da živimo u duhu tolerancije, poštovanja, poštenja, ljubavi, pažnje, da budemo oslonac jedni drugima, i time doprinesemo da svet postane lepše mesto za njihovo odrastanje, rad i život uopšte.
Treće mesto u kategoriji pokret, osvojeno je u modernom plesu koreografijom “Old school – new generation”, kao i u folkloru izvevši splet igara iz okoline Niša.
Treće mesto osvojila je i učenica Bojana Petković u kategoriji literarno stvaralaštvo.
Četvrto mesto osvojili su članovi muzičke sekcije kompozicijom “Molitva”, Marije Šerifović u kategoriji popularna muzika, i narodnom pesmom “Karanfil se na put sprema” u kategoriji etno i narodna muzika.
Ove godine svi domci su se odlično pripremili za nastupe pa je konkurencija bila veoma jaka. Samim tim je uspeh učenika veći.
Cele godine su učenici vredno radili i pripremili program na visokom umetničkom nivou. Nastupi domaca bili su nagrađivani burnim aplauzima i rečima hvale. Čestitanja za uspešne i originalne nastupe primali su od učenika i vaspitača iz svih ostalih domova.
Naročito su svi učenici pohvaljeni za lepo i kulturno ponašanje, fer – plej, izgled i ophođenje.
U Domu su ponosni na sve učenike i na sve što su prikazali na ovom takmičenju.
Dostojno su predstavili svoj Mali dom velikog srca.