PARAĆIN- Predsednik Alternativnog parlamenta građana Milan Ilić pozvao je građane Paraćina na protest i sprečavanje radova na MHE na Grzi, odnosno da formiraju ,,živi zid” između mašina i reke, te na taj način onemoguće početak radova.

– U subotu 6. aprila u jutarnjim satima, počeće radovi na izgradnji MHE na Grzi kod Paraćina. Investitor će prvo poseći drvored koji je pored reke Grze. Napori građana i više hiljada prikupljenih potpisa su pali u vodu, jer država ne poštuje zakone koje je sama izglasala. I pored priznanja Zavoda za zaštitu prirode da u reci živi 14 zaštićenih i strogo zaštićenih vrsta vodozemaca i da je gornji deo Grze zaštićeno područije, država je dala dozvolu štiteći interese pojedinaca, što je suprotno zakonu. To je najbolji dokaz koliko je korupcija duboko ,,ušla” u Srbiju, koliko je centralizacija Srbije otišla daleko. Građani Paraćina mogu samo da protestuju. Pozivam vlasnike vikendica i građane koji vole Grzu, žele da je odbrane i sačuvaju za buduća pokolenja da dođu u subotu u ranim jutarnjim satima da pokušamo svi zajedno da stvorimo ,,živi zid” između građevinskih mašina i drvoreda, rekao je Ilić na konferenciji za novinare.

On je podsetio da je investitor za kratko vreme uspeo da dobije potvrdu svih izdatih dozvola od države i opštine.

-Informacije o početku radova su vrlo pouzdane i dobili smo ih od meštana sela Izvor čiji je interes da se devastacija reke Grze spreči, istakao je Ilić.