DESPOTOVAC- Završeni su radovi na kompletnom asfaltiranju pešačke staze do manastira Manasije u sklopu kojih će prvi put manastir dobiti kanalizacionu mrežu.

Radovi na asfaltiranju trase od Mosta kralja Aleksandra do manastira, koji su započeti u junu prošle godine, privedeni su kraju. U toku su čišćenje i uređenje gradilišta i postavljanje zaštitne ograde.

Da podsetimo, glavni finansijer radova na rekonstrukciji pomenute trase i pešačkoj stazi bilo je JP „Putevi Srbije“, a izvođač radova PZP „Kragujevac“. Opština Despotovac finansirala je kompletnu izradu projektne dokumentacije u sklopu koje je planirana i rekonstrukcija vodovodne mreže, izgradnja nove kanalizacione mreže i projekat nove ulične rasvete. Manastir nikada do sada nije imao kanalizacionu mrežu već je za te potrebe koristio septičku jamu. Uskoro se očekuje postavljanje pumpi i puštanje kanalizacije u rad.

– Tu se neće stati sa radovima, već je u planu i uređenje ulične rasvete. „Elektrodistribucija je projektovala novu podzemnu mrežu i trafostanicu, te očekujemo da se ubrzo krene i sa realizacijom njihovog dela projekta. Cilj nam je da se ukloni sva nadzemna elektromreža i zameni modernim podzemnim instalacijama“, rekao je pomoćnik predsednika opštine Nikola Milošević.