PARAĆIN- Otpušteni preko fejsa, grupa koja objedinjuje aktivnosti 230 bivših radnika Srpske fabrike stakla u Paraćinu brutalno najurenih sa posla posle otvaranja ,,lažnog” stečaja u septembru 2017., najavili su da počinju štrajk gladju večeras u 5 minuta do ponoći. Kao je najavljeno, njima će se pridružiti članovi porodica. Oni u svom saopštenju na društevnim mrežema posebno apostrofiraju ,,borbu protiv nasilja Pušice,Crnogorca i Bogdanovića”, odnosno reč je o članovima Nadzornog odbora i direktoru.

-Zahtevamo da nam se dozvole protesti koje nam je policija zabranila,da rukovostvo ispoštuje odluku Apelacionog privrednog suda iz Beograda o poništenju stečajnog postupka, kao i da nam vrate ugovore o radu zbog lažnog stečaja, navodi jedna od organizatorki štrajka Violeta Kostić.

Policija je organizatore protesta, a sada štrajka glađu, ranije usmeno upozoravala da ne smeju kod poslovnih objekata SFS da se okupljaju, praktično im zabranila taj vid protesta zbog navodnog ugrožavanja privatne svojine. Apelacioni privredni sud u Beogradu je doneo odkluku o ukidanju stačaja, ali posledice predhodne odluke, odnosno 230 radnika ostalo je na ulici, rukovodstvo ne želi da otkloni. Sa druge strane Apelacioni sud u Kargujevcu je u pilot presudi zauzeo stav da su žalbe na rešenja o prestanku radnog odnosa zbog stečaja zakasnele i sada bivši radnici koji su tužili moraju da plate sudske troškove u visini od po hiljadu evra ili preko 200 hiljada evra.