PARAĆIN- Posle upada pedesetak aktivista lokalnog SNS u zgradu Opštinske uprave u Paraćinu, održana je vandredna sednica SO na kojoj je usvojen zaključak u kome osuđuje nezakonit upad aktivista te partije bez prijave skupa nadležnoj Policijskoj stanici u cilju opstrukcije rada organa opštine, a što je prouzrokovalo ometanje rada organa opštine, dok su građani onemogućeni da ostvare svoja prava.

– Skupština traži od načelnika opštinskih uprava da podnesu prijave nadležnim organima zbog kršenja propisa o javnom redu, miru i okupljanju građana, te spečavanju lokalnih službi da obavljaju svoje redovne poslove, kako bi se predupredile buduće moguće nasilne akcije aktivista SNS, stoji u usvojenom zaključku.

Skupština je podsetila na prošlogodišnja događanja, kada su aktivisti SNS pokušali da nasilno prekinu sednicu SO u nameri da onemoguće rad odbornika i izbace ih iz sale, kako bi se stekli uslovi za uvođenje privremenih mera zbog nemogućnosti održavanja sednica. Zbog toga su podnete prijave nadležnim organima.

Odbornici Nemanja Jovanović iz Sigurno napred za Paraćin, Ljubiša Rajić iz Svi za Paraćin i Jovica Rajić  iz Samostalnih naprednjaka, Svetislav Mladenović osudili su upad aktivista SNS u zgradu Opštinske uprave bez prijave javnog skupa u Policijskoj stanici, te su apelovali nad ržvne organe da sankcionišu nasuilničko  ponašanje aktivista i lidera SNS.