ĆUPRIJA- Na Svečanoj akademiji, povodom 110 godina ćuprijske Gimnazije, akademik i književnik Dragoslav Mihailović prolašen je Počasnim učenikom škole, njemu će biti uručena Plaketa i simbolično đačka knjižica kao večnom učeniku Gimnazije. Mihailoviću će Plaketa biti naknadno uručena. Takođe, ustanovama sa kojima škola sarađuje dodeljena su priznaja.

– Proteklih 110 godina više od 500 nastavnika je obrazovalo i vaspitavalo više od 10.000 učenika, vodeći se time da je znanje važnije od zvanja, a ipak čovečnost od obrazovanja. Škola u 21. veku prati sve tendencije modernog obrazovanja i zahvaljujući odličnoj tehničkoj opremljenosti škole i kontinuiranom usavršavanju nastavnika uspešno se prilagođava izazovima savremenog doba, rekao je direktor škole Darko Miljanić.

Gosti akademije bile su legendarne atletičarke Vera Nikolić i Zora Tomecić. Njihove uspomene još uvek su žive na školsko doba, kao i zajedničke radosti posle osvajanja medalja. Pored njih, Gimnaziju su pohađali Dušan Matić, Dragan Nikitović, Dragan Zdravković, mis SFRJ iz 1968. godine Daliborka Stojšić.