ĆUPRIJA- U Nišu je danas završen 20. Sajam turizma i aktivnog odmora. Kako je moglo da se čuje od predstavnika Turističke organizacije Niša, domaćina i organizatora ove jubilarne manifestacije, trodnevni sajam je i ove godine bio dobro mesto za susret turističke ponude i tražnje, ali i dobro mesto za poslovne dogovore, prezentacije i razmenu inovativnih ideja i sadržaja.

Nastavljajući i kvalitativni i kvantitativni uzlazni trend nastupa na ovakvim sajmovima, Turistička organizacija Ćuprije još jednom je imala dobro posećen štand u niškom “Čairu”. Prema rečima direktorke TOĆ Jelene Petrović, ovogodišnji Sajam turizma i aktivnog odmora, osim prezentacije i promocije ćuprijske turističke i privredne ponude, za centralnu opštinu srednjeg Pomoravlja bio je prilika i da se uspostave novi institucionalni kontakti.

-Sajam je uvek dobra prilika da se ostvare novi kontakti i uspostavi poslovna saranja. Sastanci sa kolegama iz Bugarske i Grčke doprineće povećanju broja turista našoj Opštini, izjavila je direktorka Petrović, istakavši kako joj je posebno drag kontakt koji je u Nišu ostvarila sa savetnicom ministra turizma Vesnom Antić, koja je na otvaranju sajma govorila u ime potpredsednika Vlade i ministra trgovine, turizma i telekomunikacije Rasima Ljajića.

Inače, na  Sajmu turizma i aktivnog odmora Vesna Antić iznela je podatak da je prošle godine u Srbiji ostvaren rekordan broj turista – blizu tri i po miliona, što je porast od 11 odsto u odnosu na 2017. godinu, kao i to da su za taj porast umnogome zaslužni i domaći gosti.

Recimo i to da se ove godine na manifestaciji koja, kako je rečeno, postaje sve ozbiljnija na mapi turističkih događaja, predstavilo preko 120 izlagača iz zemlje i regiona. Pored izlagača iz Srbije, bili su tu izlagači iz Republike Srpske, Crne Gore, Bugarske i Grčke.